Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zang en klavecimbel

september 10 @ 11:00 - 12:00

€12,50

Het eerste Landgoedconcert wordt verzorgt door Maria den Hertog (alt) en Joalien van den Houten (sopraan).

Zij zullen liederen ten gehore brengen van Schubert, Bach en Vivaldi. Vrolijke muziek dat vanaf de vlonder op de roeivijver door het park klinkt. Op de achtergrond ziet u het kasteel Cannenburgh en waant u zich in een andere tijd. Laat u meevoeren op deze prachtige muziek. Concerten zijn om 11.00 uur én om 14.00 uur.

Tickets

Via deze link kun je de tickets bestellen. Je komt dan op de pagina van Geldersch Landschap en Kastelen. Als je in de agenda doorklikt naar de maand september kun je de datum kiezen, de tijd en het aantal personen.

Maria den Hertog studeerde, na een voorbereidende studie bij Margaret Roest, bij Meinard Kraak aan het Haags Conservatorium en behaalde het diploma docerend musicus in 1989; zij volgde masterclasses bij John Cage (moderne muziek), Jard van Nes en Robert Holl (romantische liederen) en bij William Christie zong zij in producties van Rameau en Lully; hij omschreef haar stem als “groot lyrisch”.

Door haar bereik en bijzondere kleur zingt zij zowel alt- als 2e sopraanpartijen in de oratoria (Vivaldi’s Gloria, Hohe Messe J.S. Bach als mezzo-rollen in opera (bijv Carmen)  Op de Nederlandse Antillen vertolkte zij in 2000 de hoofdrol Maria in West Side Story in een antilliaanse produktie in Philipsburg.

Vooral de meer dramatische muziek voor mezzo-sopraan is uitermate geschikt voor haar stem zoals “Les Angelus” van L.  Vierne en het Requiem van A. Duruflé. Maar ook in de petitie Messe Solemnelle van G. Rossini is zij een veelgevraagde altsoliste, evenals in de alt-raphsodie van J. Brahms en de cantates en Oratoria van J.S. Bach, G.F. Händel, F. Mendelssohn-Bartholdi en vele anderen. Voor meer informatie zie: www.mariadenhertog.nl

Joalien van den Houten zingt al van jongs af aan in verschillende oratorium- en kamerkoren. Door Wim Boer (Zeeland) en Harry van Berne (ArtEZ Zwolle) is Joalien opgeleid en sinds 2018 wordt ze gecoacht door Heleen Koele in Zwolle.

Joalien zingt graag in kleine ensembles en zingt onder verschillende dirigenten de mooiste projecten. Ook wordt ze regelmatig als solist uitgenodigd om solistische partijen te vertolken van bijvoorbeeld passionen en requiems.

Naast zingen houdt Joalien ervan om tekst, melodieën en stemmen bij elkaar te brengen en zo is ze als dirigent verbonden aan het Nunspeets Kleinkoor, Hervormd kinderkoor IJsselmuiden, Swinging Woodnotes in Epe, Parvo Talento uit IJsselmuiden en meerdere projectkoren. Onlangs heeft ze de Stichting ‘Magna Musica’ opgericht, waarvan de het Koor en het Ensemble dirigeert. In het Concertkoor zingt ze zelf graag mee. Voor meer info zie: www.joalienvandenhouten.nl en www.magnamusica.nl

Parkeren kan op de parkeerplaats voor het kasteel.
Vanaf 10.30 uur wordt u welkom geheten bij de poort van het park.
Er zijn 30 gereserveerde klapstoelen.
Daaromheen kunt u plaatsnemen in het gras.

Bestel kaarten

Gegevens

Datum:
september 10
Tijd:
11:00 - 12:00
Kosten:
€12,50
Site:
https://tickets.glk.nl/#/tickets/entrance-tickets?group=ECB00003

Locatie

Kasteel Cannenburgh
Maarten van Rossumplein 4
Vaassen, Gelderland 8171 EB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie