Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Margaretha Consort

17 september 2022 @ 11:00 - 12:00

€ 12,50

Het tweede Landgoedconcert wordt verzorgd door Marit Broekroelofs en Marike Tuin

Wij heten het Margaretha Consort van harte welkom op deze historische plek. De klanken van de cello’s zullen over het water echoën. Vivaldi, Bach en Barrière staan op het programma. Vrolijke muziek dat vanaf de vlonder op de roeivijver door het park klinkt. Op de achtergrond ziet u het kasteel Cannenburgh en waant u zich in een andere tijd. Laat u meevoeren op deze prachtige muziek. Concerten zijn om 11.00 uur én om 14.00 uur.

Tickets

Via deze link kun je tickets bestellen. Je komt dan op de pagina van Geldersch Landschap en Kastelen. Als je in de agenda doorklikt naar de maand september kun je de datum kiezen, de tijd en het aantal personen.

Programma
Klik hier

Marit Broekroelofs begon haar werkzame leven als exportmedewerker op een middelgroot bedrijf. In eerste instantie commercieel-linguistisch opgeleid is zij pas op latere leeftijd met haar conservatoriumstudie begonnen.
Vanaf 10-jarige leeftijd speelt ze cello en gedurende de jaren daarop deed ze ruime ervaring op in grote opera- en symfonieorkesten.
In 1996 kocht ze een barokcello waarop ze zich in eerste instantie als autodidact bekwaamde.
Ze is sindsdien actief als barokcellist en heeft ze zich helemaal toegelegd op de oude muziek. Een paar jaar geleden heeft ze ook de viola da gamba ontdekt en ze bespeelt zowel de diskant-, alt- als basgamba.
Marit studeerde (barok)cello aan de Schumann Akademie en het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Daarnaast heeft ze vele seminars, cursussen en masterclasses gevolgd, in Nederland en daarbuiten. Zo was ze bij Elisabeth Wallfish (GB) voor barokinterpretatie, bij Michael Pospíšil (CZ) voor Basso Continuo, bij Peter Dijkstra (NL) voor Renaissancezang, bij Riccardo Minasi (I) voor barok oratorium, bij Christian Niedling (D) en Rainer Zipperling (D) voor barokcello en bij Paulina van Laarhoven (NL) voor viola da gamba.
Marit werkt als free-lancer regelmatig mee aan diverse uitvoeringen van oude muziek in heel Nederland.

In 2009 richtte ze het Margaretha Consort op, een internationaal ensemble met vocalisten en instrumentalisten. Marit bespeelt een Boheemse cello met een volle, donkerbruine klank, een prachtige 5-snarige Engelse barokcello en diverse viola da gamba’s.

Marike Tuin begon haar gambastudie in Ierland, waar ze les kreeg van Sarah Cunningham.
Ze vervolgde haar studie bij Philippe Pierlot en Anneke Pols aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeerde Marike barokcello aan het conservatorium van Amsterdam en studeerde ze aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, waar ze haar scriptie schreef over de levensbeschouwelijke interpretaties van Mozarts opera ‘Die Zauberflöte’.

Marike nam deel aan orkestprojecten onder leiding van o.a. Gustav Leonhardt, Jos van Immerseel en Philippe Herreweghe en volgde masterclasses barokcello en viola da gamba bij o.a. Wieland Kuijken, Jordi Savall, Roel Dieltiens en Paolo Pandolfo.

Marike speelt regelmatig in kamermuziekgroepen en (barok)orkesten, zoals het cello- en gambakwartet Gut Feelings, het Melpomene ensemble, het Margaretha Consort, La Barca Leyden en het Frankfurter Barockorchester.
In het passieseizoen is Marike veelvuldig te horen als gambasoliste; zo speelde ze verschillende malen in het Concertgebouw in Amsterdam (o.a. met Combattimento Consort Amsterdam) en in de geënsceneerde Johannes Passion met de Nationale Reisopera.

Parkeren kan op de parkeerplaats voor het kasteel.
Vanaf 10.30 uur wordt u welkom geheten bij de poort van het park.
’s Middags wordt u welkom geheten vanaf 13.30 uur.
Er zijn 30 gereserveerde klapstoelen.
Daaromheen kunt u plaatsnemen in het gras.

Gegevens

Datum:
17 september 2022
Tijd:
11:00 - 12:00
Kosten:
€ 12,50
Site:
https://tickets.glk.nl/#/tickets/entrance-tickets?group=ECB00003

Locatie

Kasteel Cannenburgh
Maarten van Rossumplein 4
Vaassen, Gelderland 8171 EB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie