Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Blokfluitensemble FEW

september 2 @ 11:00 - 12:00

€ 12,50

Op 2 september trapt blokfluitensemble FEW de nazomerserie af met swingende en spetterende muziek in een arrangement van Paul Leenhouts. Ook het muziekstuk ‘De Zwaan’ van Saint-Saëns komt voorbijdrijven. Daarnaast staan barokke stukken van Händel en Bach op het programma.

Tickets

Entree is € 12,50 p.p. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang.

Programma
Volgt.

Blokfluitensemble FEW

is samengesteld uit gevorderde en voormalige leerlingen van de Wezepse Blokfluitopleiding FEW. Het ensemble speelt oude en moderne muziek op een 40-tal verschillende blokfluiten variërend van de sopranino (een piepklein fluitje van maar 17 cm) tot de grootbas in F (meer dan twee meter lang), en alles daar tussenin. Het gebruik van dit indrukwekkend uitgebreide instrumentarium geeft de mogelijkheid tot een enorme variatie in klankkleur en effecten. Op concoursen behaalde Blokfluitensemble FEW diverse prijzen. Ook heeft FEW regelmatig meegewerkt aan radio- en televisieopnames. Blokfluitensemble FEW ontplooit veel verschillende activiteiten: het ensemble treedt op in avondvullende concerten, maar kan evengoed feestelijke gelegenheden opluisteren. Ook levert FEW regelmatig een muzikale bijdrage aan kerkdiensten.

Annelies Schraa, docent blokfluit van de blokfluitopleiding FEW, aanvoerder en artistiek leider van blokfluitensembles FEW. De oorsprong van het blokfluitspel van Annelies ligt ook in Wezep. De lessen van Herman Kaldeway, toen al bij FEW, maakten haar enthousiast voor het instrument. Annelies studeerde blokfluit bij Adrienne du Clou aan het conservatorium te Zwolle waar ze haar diploma Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde. Zij maakt deel uit van het internationaal vermaarde Apollo Ensemble. Ze is regelmatig te horen als solist en ensemblespeler op Nederlandse kamermuziekpodia, alsook op buitenlandse festivalpodia. Een nieuwe ontwikkeling op blokfluitgebied is de herontdekking van de Csakán, de romantische blokfluit uit 1830, Annelies vervult een pioniersrol voor dit instrument. De Csakán beleefde de hedendaagse Nederlandse première tijdens het festival Travelling in Baroque 2010.

Annelies Schraa leidt de blokfluitopleiding en de blokfluitensembles van FEW in Wezep. Tevens is zij als docente blokfluit en ensemblespel verbonden aan het Muzisch Centrum te Emmeloord, en als docente van de jaarlijkse Apollo Zomeracademie. Zij is een veelvuldig gevraagde coach voor kamermuziekensembles. Met de ensembles van FEW neemt zij ook regelmatig deel aan Nederlandse en buitenlandse festivals en concoursen. In 2011 won FEW de 1e prijs tijdens de Lelystadse Telemanndagen.

Parkeren kan op de parkeerplaats voor het kasteel.
Vanaf 10.30 uur wordt u welkom geheten bij de poort van het park.
’s Middags wordt u welkom geheten vanaf 13.30 uur.
Er zijn 30 gereserveerde klapstoelen.
Daaromheen kunt u plaatsnemen in het gras.

Gegevens

Datum:
september 2
Tijd:
11:00 - 12:00
Kosten:
€ 12,50

Locatie

Kasteel Cannenburgh
Maarten van Rossumplein 4
Vaassen, Gelderland 8171 EB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie